Heel Nederland Chronisch Gezond

Of je nu kampt met symptomen van: astma, migraine, covid-19 of extreme moeheid etc.

Eén ding is zeker:

Het verstoort de kwaliteit van je leven en het is ‘prut’ om dit te hebben.

 

Je wilt werken, maar kunt het fysiek en/of mentaal niet aan.

Je wilt met je kinderen naar de speeltuin, maar moet hier anderen voor vragen omdat je het zelf niet kunt.

Je maakt je zorgen over je werk, als je dit nog hebt.

Zorgelijk en heel herkenbaar.

 

Oorzaak wordt als onbekend gezien en toch krijg je medicatie, die symptomen bestrijden. En waar je hopelijk van opknapt en dan weer mee kunt stoppen. Toch werkt dit vaak anders, de medicatie blijft en daarmee loop je kans dat de bijwerkingen zich in je lijf vastgrijpen met als gevolg andere klachten waarvan ook de oorzaak onbekend is. Met nog meer medicatie tot gevolg.

En zo verstrijkt de tijd, vanuit moe zijn even uitrusten, naar fulltime uit de roulatie zijn in het ergste geval. Dat je eerst nog wat kunt lopen, maar eindigt in bedlegerig zijn is een afschuwelijk toekomstbeeld.

Er aan moeten wennen is verschrikkelijk lastig en bijna niet te accepteren.

Toch wil ik je een ander perspectief geven, een oude visie gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek van eind 1800, begin 1900. Een ander geluid waar je misschien nog nooit van hebt gehoord en waarvan je eerst waarschijnlijk denkt: jaja het zal wel. En eerlijk gezegd? Je zou één van de weinigen zijn die meteen positief enthousiast zou reageren.

Toch wil ik je dit niet onthouden, want toen ik dit ontdekte dacht ik: Als iedereen dit zou doen, dan zouden er vrijwel geen chronische klachten meer zijn! Dan zouden de ziekenhuizen bezet worden door mensen met ziektes waarvan de oorzaak duidelijk is. Dit zijn er zo’n 20000. Dan zou chronisch ziek zijn niet gewoon gevonden worden.

Dan zou chronisch ziek zijn zelden zijn en chronisch gezond gewoon. 

Wist je dat er zo’n 200 chronische klachten zijn? Ik ken bijna niemand meer die niets heeft. Als je naar de cijfers van chronische patiënten kijkt dan schrik je! Zelfs de nog lichte klachten, zijn immers ook klachten. Je mag je gelukkig prijzen als je levenskwaliteit er nog niet onder lijdt. 

Toch wil het niet zeggen dat wanneer je niks hebt dat je niks onderliggends hebt. Hoe vaak hoor je niet: och deze persoon was nooit ziek en ineens was hij of zij er niet meer! 

De ademhaling is één van de sleutels waarmee je de weg naar chronisch gezond zijn kunt maken. Het aantal liters per minuut is te hoog t.o.v. het aantal wat je zou moeten ademen, waardoor je te weinig zuurstof in delen van je lichaam krijgt. Op celniveau kun je dit vergelijken met het idee dat als je cel geen zuurstof krijgt dan verkrampt het. Op den duur krijg je klachten die klein beginnen en uiteindelijk zichtbaar en voelbaar worden.

Het aantal liters wat je ademt per minuut wordt in principe niet gecontroleerd bij de huisarts, terwijl dit net zo belangrijk is. Stel je hartslag zou 3x te snel zijn, of je bloeddruk 4x te hoog of je temperatuur? Dan zouden alle alarmbellen afgaan. 

De ademhaling aanpassen en stap voor stap terugbrengen naar een gezonde ademhaling, dat is wat ik je wil leren. Samen met mijn collega’s hebben we jarenlange ervaring met de klassieke originele methode die werkt. Geen afgeleide vorm die niet volledig oplevert wat je wilt, maar oldskool terug naar de gezonde baby ademhaling. 

De ademhaling terug naar een gezonde ademhaling brengen is een klus maar levert je binnen een paar dagen de eerste positieve resultaten op, je hebt meer energie. Je voelt je vrolijk. Je gebruikt een putje minder. Ik wil je er alles over vertellen in de webinar die ik binnenkort geef.

Klik hier om te kijken wanneer WEBINAR ADEMTRAINING en meld je meteen aan.

Heb je zoiets van: nu nog niet, dan wil ik je de tip geven:

Adem altijd door je neus en lukt dit niet goed, waardoor je buiten adem raakt?

Loop of beweeg langzamer, rust uit en ga weer verder.

 

 

Over de auteur

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>