Over mij

Welkom bij Atelier het Baken

Geef vorm aan je leven

Live en online training

Mijn naam is Tini Lubberink, ik heb al jaren een droom om mensen die chronisch ziek zijn en daardoor niet meer functioneren, zoals ze diep in hun hart zouden willen, leren ontspannen op verschillende manieren.

Ik wil mijn ervaring met je delen, zoals ik dit pad heb doorlopen en nog steeds doorloop.

Ontspanningsoefeningen, creatief bezig zijn, een stukje wetenschap en gebruik van bijbelse principes zijn onderdelen waarmee ik werk. Daarnaast heb ik de mogelijkheid om je een ademtraining aan te bieden, die mezelf al door heel veel fases heen heeft gesleept en ik kan wel zeggen dat het me gered heeft van een steeds slechtere gezondheid. Deze training bied ik met mijn collega's aan.

Door een mix van deze technieken kan ik jou helpen om tijd voor jezelf te nemen, te ontspannen ook al stormt het om je heen. Je wordt je bewust van de oorzaak van je klachten en wat je kunt doen om dit om te draaien.

Ik bied (online) (creatieve) workshops, events (online en op locaties) en coachingstrajecten aan.

De opleidingen die ik gevolgd heb als, agogisch werker, creatief- en ademhalingstherapeut, combineer ik met de ervaringen op diverse thema's die ik gedurende mijn leven heb doorlopen. Ik ben trotse moeder van een zoon (1998). Ik ben christen en actief in de kerk. 

*I.v.m. Covid ben ik genoodzaakt op dit moment online workshops aan te bieden. Zodra het kan, zullen hier live workshops op diverse locaties bij komen.

Workshop online of live volgen is een aanrader als je openstaat voor het gebruik van creatieve middelen en het meedoen aan ontspanningsoefeningen. Het is laagdrempelig en voor iedereen haalbaar.

Atelier het Baken

Je kunt me kennen van:


  • het geven van cursussen en workshops meditatie(f) schilderen
  • het geven van coaching en individuele begeleiding
  • het schrijven van boeken
  • ervaringsdeskundigheid en geschoold op diverse vlakken
  • als huishoudelijk ondersteuner

Waar het bij Atelier het Baken over gaat

Geef vorm aan je leven

Fysiek en mentaal


Leren stil te zijn

rust, creativiteit vinden en

toepassen 

in de storm van het dagelijks leven.

Ik werk graag in kleine groepen, waardoor ik iedereen voldoende aandacht kan geven.

Mijn verhaal

Hoi,

Mijn naam is  Tini Lubberink

Creativiteit loopt als een rode draad door mijn leven, creatief zijn op gevarieerde manieren: schrijven, tekenen, schilderen, muziek maken, maar ook het oplossen van uitdagingen en het meedenken voor thema's van een ander.

Van niets iets maken, van een storm een kalm briesje maken. De rust om dit te doen is ontstaan door de creativiteit die ik jaren inzet maar daarnaast haal ik dit uit ontspanningsoefeningen en uit mijn geloof. Het geeft me houvast en vreugde, ontspanning en licht.


Tini Lubberink

Ontspanningsoefeningen en creatieve middelen inzetten om thema's aan te pakken?

Mijn ervaringen en opleiding heb ik gebundeld tot een manier die werkt. Een manier om ontspannen te worden en te blijven. Ontspanningsoefeningen, creativiteit inzetten in de vorm van meditatief schilderen, tekenen. Met behulp van tekst, stilte, ontspanningsoefeningen en een gesprek, stap voor stap werken aan de weg naar ontspanning.

Jarenlang was ik moe en futloos...

Jarenlang voelde ik me chronisch moe, had geen energie en mentaal een wrak, ondanks dat ging ik toch door. Als alleenstaande moeder is het zorgen voor je kind een dag en nachttaak, vooral als je kind extra zorg nodig heeft.

Gedurende de jaren heb ik, door verschillende opleidingen en cursussen te volgen, diverse manieren ontdekt om me ontspannen, energiek, waardevol en rijk te voelen en nu ik wil jou graag helpen om ook deze stap te maken. 

Twee stappen vooruit, één stap achteruit...

Meditatie(f) schilderen, tekenen en mijn hoofd leeg schrijven waren de eerste activiteiten die ik deed om me beter te voelen. Toch ging dit eerst niet van een leien dakje, telkens wanneer ik dacht nu ben ik er kwam toch die terugval.

Oud zeer moest er toch echt uit...

Er moest eerst ruimte komen voordat er nieuwe energie in mijn lichaam en geest kon komen. Dit betekende dat veel ervaringen en pijn naar boven kwam en ik dit een plek moest gaan geven. Gelukkig had ik op dat moment een top coach die me bij de hand heeft gepakt en me mee heeft genomen. Ze heeft me geïnspireerd om zelf op te staan en te ontdekken dat ik prima ben zoals ik ben.

Hoe is het nu? 

Nu leef ik zoals ik denk dat ik dit het beste kan doen. Vanaf 2014 gaat het stap voor stap beter door de ademtraining, creativiteit, geloof en de benodigde oefeningen. Net als mijn collega's ben ik vanuit het cursist zijn getraind tot ademtrainer, waardoor ik weet hoe het is om dit proces van helen te doorstaan.

Eind 2017 ben ik de bijbel gaan lezen en dit gaf voor mij de extra verdieping waar ik jaren naar heb gezocht. Ja, ik heb ook storm en zorgen op zijn tijd, maar nu kan ik vele malen beter omgaan met de stress die dit oplevert. Ik leef in rust, ontspannen en raak geïnspireerd door mijn geliefden en de dingen om me heen. Ik vind het fijn om mensen om me heen te hebben en ook fijn om me terug te kunnen trekken op mijn eigen plek en met de juiste balans hierin kan ik zeggen dat ik een ontspannen en geïnspireerd leven heb.


Dagworkshop online Meditatief Schilderen

Atelier het Baken

Wat is de oorzaak van stress en chronische klachten?

Welke consequenties heeft dit voor jou?

In mijn specifieke coaching combineer ontspanningsoefeningen met aspecten uit de wetenschap zoals we die nu kennen. Ik blik terug naar hoe het ooit begon. En maak gebruik van allerlei middelen om met de stress en chronische klachten om te leren gaan en om hier vanaf te komen.

Die klachten hebben invloed op je fysieke, maar ook mentale gestel. Je kunt daadwerkelijk zoveel klachten ontwikkelen dat je ziek wordt. Chronische klachten die variëren van onrust, geïrriteerdheid, hoofdpijn, gevoelig voor griep tot ernstiger klachten als darmklachten, slaapproblemen, chronisch moe.

Ontspannen is een sleutel om je klachten aan te pakken. Ontspannen door te focussen op je ademhaling, op een tekst of muziek. En, afhankelijk van je persoonlijke doel, kan dit leiden tot een duidelijke klachtenvermindering als je je goed aan het protocol van de training houd.

De creativiteit gebruiken aan de hand van diverse middelen, schrijven, schilderen, tuinieren, helpen, oplossingen verzinnen etc. 

We hebben allen de ademhaling van onze lieve Heer gekregen. In Genesis 2.7 zie je dat hij de mens vormt en hem levensadem in de neus blaast. We hebben het leven gekregen, we ademen, zodra deze levensadem ophoudt, leven we hier niet verder. Niemand weet wanneer dit is. Wat we wel weten is dat we er het beste van mogen maken.

Een combinatie van alle aspecten en waarvan ik weet dat ze werken, gebruik ik binnen mijn workshops en coaching

Ik zou je uit willen nodigen voor een webinar, zodat we kennis kunnen maken en je kunt ervaren hoe ik werk. Je ziet de link bovenaan deze pagina staan. Ik vertel je over de reis die ik zelf heb gemaakt en wat ik doorstaan heb. Ik vertel je wat ik heb gedaan om te herstellen. Ik vertel je wat ik doe om vol energie en geïnspireerd te leven, zonder terug te vallen.

Wil je liever op korte termijn een persoonlijk gesprek. klik dan hier

Naast Agogisch werker, docent meditatief schilderen & klassiek Buteyko ademtrainer, ben ik auteur van: 

  • Kijk eens, Zie je? Ik durf het niet maar doe het toch.  
  • Er zit muziek in! Over de meerwaarde van het gebruik van creatieve middelen bij autisme en ADHD.
  • en Founder van de Familie Tandjes.

Mocht je het leuk vinden om hier meer van te weten, klik dan op de links hieronder om er meer van te zien. Dit zijn links zijn links naar externe pagina's. 

Atelier het Baken | Stilte Retraites | Meditatief Schilderen


Familie Tandjes 


De familie Tandjes zijn ontstaan tijdens een workshop die ik volgde. We gingen werken met vormen en vanuit die vormen ontstonden allereerste 'Tandje'.

De familie Tandjes is op reis, ze hangen op verschillende plaatsen.

Ook heb ik een project met het Martini Ziekenhuis gedaan, waarbij kinderen van de kinderafdeling de Tandjes in de basis hebben geschilderd, de afwerking heb ik gedaan. Vervolgens hebben ze 4 maanden op de afdeling gehangen. De schilderijen van de kinderen hebben ze zelf meegekregen.

Hier een korte impressie van de schilderijen van zowel de kinderen als mij samen.

(Klik op de foto en je gaat naar Youtube)


Atelier het Baken
Kijk eens, zie je? Ik durf het niet maar doe het toch!


Kijk eens, zie je is mijn eerste boek die ik geschreven heb. In 2011 is deze uitgekomen, nadat ik dit al jaren van plan was.
Kijk eens, zie je? Gaat over een jongen met MCDD, een stoornis binnen het autistisch spectrum. Ik laat in dit boek zien hoe een kind de wereld om zich heen beleefd en leg ondertussen uit wat MCDD is.

Dit boek is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen, voor ouders maar ook hulpverlening een onderwijs.

Er is 1 druk verschenen en ik heb nog enkele exemplaren in mijn bezit.

Ik ben er over aan het nadenken om een herziene druk te maken. Mocht dit zo zijn, dan laat ik dit uiteraard weten!

(Klik op de foto en je gaat naar een online boekwinkel. Dit is de rechtstreekse link.

Atelier het Baken

Er zit muziek in!

Over de meerwaarde van creatieve begeleiding bij o.a. ADHD en Autisme

Samen met Nynke Muntendam, muziektherapeut heb ik dit boek geschreven. Het gaat over het werk van Nynke en de veelheid van creatieve middelen die ze inzet om mensen in hun eigen kracht te zetten.

Als ouder ga ik bij Nynke op bezoek en ervaar ik een stukje van haar werk, door een workshop te volgen. Het is een boek geschikt voor hulpverleners en voor iedereen die hier meer van wil weten.

Dit boek is helaas niet meer in de boekhandel te verkrijgen.

We zijn bezig met de derde druk. Zodra er mee bekend is, laat ik dit hier weten.

Huishoudelijk Ondersteuner

Heb je een helpende hand nodig?

Vraag naar de voorwaarden!

Wil je meteen 5 ontspanningsoefeningen uitproberen?

Download ze hier!

Laat me jou begeleiden naar ontspanning, rust en inspiratie

Enter your text here...

>